Målsättningen med Navet är att verksamheten ska vara med och utveckla Sjuhärad till en attraktiv region. Andra mål är att navet ska vara med och påverka så att människor får insikt och kunskap om hållbar utveckling. Pedagoger ska ges möjligheter till regelbunden kompetensutveckling i matematik, teknik samt naturvetenskap.
Under dagen fick vi tillverka ett flygplan och en fallskärm.
Experimenten finns i boken Tunda och Triton
Experimenten finns i boken Tunda och Triton
Jag har aldrig varit på Navet med en barngrupp. Jag har bara varit där privat och med skolan. Därför skulle jag gärna ta med min blivande barngrupp till Navet när jag kommer ut och arbetar i verksamheten. Det jag gillar mest med Navet är att man får uppleva med alla sinnen och detta på ett roligt och lustfyllt sätt. Jag tror att barn lär sig många nya saker, utan att de kanske egentligen tänker på det. Detta eftersom de har så roligt och fullt upp med att prova alla spännande saker.
Genom att ta med en barngrupp till navet tror jag att barnen:
- Utvecklar intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra.
- Utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen.
- Utvecklar sin förmåga att urskilja, utforska, dokumentera, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap (Lpfö 98 rev.10 s.10).
Mitt boktips är Tunda och Triton
Referenser
Läroplan för förskolan Lpfö 98. [Ny, rev. utg.] (2010). Stockholm: Skolverket. Tillgänglig: http://www.skolverket.se/publikationer?id=2442
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar